zondag 10 februari 2008

Een nostalische trip

Samen met Peter en zijn twee zoontjes ben ik naar River Ranch gevlogen. River Ranch is een resort met een landingsstrip midden in de swamps van Florida.
Zestien jaar geleden, toen ik vlieginstructeur was op Lake Wales airport, zijn we daar heel vaak gaan eten. Het is daar dichtbij.
Wat je in Palm Beach niet hebt is dat typische Spanisch moss, wat als een baard uit de bomen hangt. Heel sfeervol. En Lake Wales hangt er vol mee, net als River Ranch, dus dat was ook een nostalgisch weerzien.

Je kan er van alles doen. Er is een rodeo, waar je naar kunt kijken, je kan pijl-en-boog schieten, je kan kleiduiven schieten, je kan paardrijden en - nieuw voor mij - ze hebben er swamp buggy rondritten.
Een swamp buggy is een soort vrachtwagen op reusachtige banden met ver daarboven het een groot plateau waarop bankjes zijn gemonteerd. Op het vooste bankje zit de chauffer. Het zag er een beetje griezelig - topzwaar - uit.

Maar wij zijn er ouderwets gaan eten. Veel Amerikanen vliegen ergens heen om er te gaan eten. Tja, je hebt een vliegtuig en dan moet je een smoes bedenken om het te gebruiken. Dus je hebt nogal wat beroemde restaurants op een vliegveld.
Op de weg terug moesten we een lijn van onweer passeren. Nu - met de glass cockpit - was dat kinderspel. Je tovert op de landkaart die je voor je ziet de beelden van de sateliet. Je ziet daarop de cellen in rood en daaromheen in kleuren van afnemende intensiteit waar je wel en niet kan vliegen. Echt super, een kind kan tegenwoordig de was doen. Dat hebben Peter en ik indertijd wel anders meegemaakt.

Juist tegen zonsondergang stonden we weer op de grond. Prachtig om al die lichtjes langs de kust te zien, terwijl de rest van Florida gewoon in duister is gehuld.

Bekijk River Ranch op
http://maps.live.com/?q=River%20Ranch%20Florida&mkt=en-US&FORM=BYRE
Als je alleen de kaart ziet kan je op "birds eye" klikken en dan zie je ook de foto.

Geen opmerkingen: