zaterdag 1 maart 2008

Een grote flats in Bugungu

Vandaag ben ik met Jim Foley in de Britten Norman Islander meegeweest naar Bugungu. Dat is vlak bij Murchison Falls, maar die hebben we helaas niet gezien. We kwamen wel over terrein wat me deed denken aan safari. Bomen met flink wat ruimte ertussen. Op de terugweg zijn we dan ook bij de start door een grote flats gereden, die we op de heenweg ook al zagen liggen. Maar toen hadden we hem gemist.
Nadat de baas – die bij de landing had staan kijken – ons bedenkelijke blikken had toegeworpen, bleek bij uitstappen dat de zijkant behoorlijk onder de stront zat. En het vliegtuig is net een week geleden uit de spuiterij gekomen. Dus iedereen heeft nog poetsneigingen en geniet van het bijbehorende blinken en glanzen.
Overigens was deze vlucht ook weer ten behoeve van een oliemaatschappij. Ze zijn bij Lake Albert nog niet aan het produceren. Ze doen tests door gaten te boren en dan dynamiet daar beneden te laten ploffen. Dan kunnen ze door seismische metingen bedenken waar ze moeten boren voor de olie. De mensen zitten daar zeven weken en dan mogen ze twee weken naar huis. Deze mensen kwamen uit Yorkshire.
Gisteravond ben ik samen met Howard Davenport – mijn kamergenoot – en zijn leerling Patrick weer naar de Chinees geweest. Patrick is een Zaïrees van 21 jaar. Na de basisschool is hij gevlucht naar Uganda. Daar heeft hij iemand gevonden die zijn middelbare school wilde betalen en nu heeft hij iemand gevonden die zijn vliegopleiding wil betalen. Je kan dus zeggen dat zijn softskills wel voor mekaar zijn.
Ik vroeg hem wat hij met die vliegopleiding wilde bereiken en hij vertelde dat hij commercieel vlieger wilde worden. Daarop vertelde ik hem dat hij in Amerika dan veel eerder aan de beurt zou zijn. Het vliegen hier is net zo duur als in Nederland. In Amerika kost het minder dan de helft. Hier kunnen ze hooguit tot sportvlieger opleiden. Dus naast het feit dat het hier onbetaalbaar is, is het ook feitelijk niet haalbaar.
Howard is helemaal thuis in de Amerikaanse vliegschoolwereld. Dus Howard dacht dat hij wel een sponsor zou kunnen vinden om Patrick verder te helpen.
Toch wel grappig om te zien hoe sommige balletjes rollen ........................

Geen opmerkingen: